Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (Μ.Α.Φ.) “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΜΑΦ) «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» διοργάνωσε διαγωνισμό ζωγραφικής με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην εθελοντική διακονία και τις αρχές της Ανακουφιστικής Φροντίδας, καθώς και την έκφραση των εικαστικών τους δεξιοτήτων. Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν: «Ανακουφιστική Φροντίδα, ας μην αφήσουμε κανέναv χωρίς  τη  φροντίδα  που  χρειάζεται στην ασθένεια».

Μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο της Γαλιλαίας στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών από την καθηγήτρια κ. Γεωργούση Ελένη (Θεολόγο-Φιλόλογο) και να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Η Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ιδρύθηκε το 2010 υπό την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  για την  παροχή δωρεάν Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS) υλοποιώντας το όραμα του Μητροπολίτη της κ. Νικολάου: «Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον ασθενή και την οικογένειά του και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο». Με αφετηρία αυτό το όραμα οι μαθητές αποτύπωσαν τις ιδέες τους σε σκίτσα που έφτιαξαν για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Στις 27 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση και τελετή βράβευσης των νικητών. Όλοι οι μαθητές έλαβαν συγχαρητήρια για τις δημιουργίες τους και τιμήθηκαν με έπαινο συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Ακολουθούν τα έργα των μαθητών του σχολείου μας, με τα οποία συμμετείχαν στον διαγωνισμό.


Πετρίτση Παναγιώτα, Μαθήτρια Α τάξης Γενικού Λυκείου Αναβύσσου


Πατσέλος Δημήτριος, Μαθητής Α τάξης Γενικού Λυκείου Αναβύσσου


Νταλιπάι Γιονάντα, Μαθήτρια Β τάξης Γενικού Λυκείου Αναβύσσου


Πρέντι Ειρήνη, Μαθήτρια Β τάξης Γενικού Λυκείου Αναβύσσου



Τούντα Κυριακή, Μαθήτρια Β τάξης Γενικού Λυκείου Αναβύσσου