Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ETWINNING ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Γενικό Λύκειο Αναβύσσου βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, με τίτλο “Teenagers discover the benefits of reading books”.  Το πρόγραμμα αυτό δημιούργησε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Γεωργούση Ελένη (Θεολόγος-Φιλόλογος) και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του σχολείου της Ρουμανίας  C.N.Mihai Eminescu Oradea . Oι μαθητές του σχολείου μας συνεργάστηκαν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους μαθητές της Ρουμανίας ανταλλάσσοντάς απόψεις για τη σημασία της φιλαναγνωσίας και συμμετέχοντας σε ενδιαφέρουσες δράσεις που τους έφεραν σε επαφή με τον χώρο του βιβλίου. Συγκεκριμένα, επέλεξαν κάποια λογοτεχνικά βιβλία που τους άρεσαν και έφτιαξαν ψηφιακές βιβλιοπαρουσιάσεις αποδίδοντας το περιεχόμενο των βιβλίων με σύντομες περιλήψεις, εικόνες, σκίτσα και μουσική.
Τελικό προϊόν του προγράμματος είναι ένα ψηφιακό λογοτεχνικό περιοδικό, το οποίο περιλαμβάνει τις βιντεοπαρουσιάσεις των βιβλίων και το υλικό των δράσεων των μαθητών. Για να δείτε το ψηφιακό λογοτεχνικό περιοδικό, πατήστε εδώ.
Η απονομή Ετικέτας Ποιότητας αποτελεί απτή αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των eTwinning δραστηριοτήτων των συμμετεχόντων, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και της συνεργασίας των σχολείων, όπως προκύπτει από το παρακάτω σχόλιο του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης E Twinning: 
"Υλοποιήσατε ένα ενδιαφέρον έργο με θέμα τη φιλαναγνωσία, προσεγγίζοντας την αγάπη για το βιβλίο μέσα από ποικίλες δραστηριότητες με τον εταίρο σας. Στα θετικά του σημεία ήταν: - η συμμετοχή των μαθητών σε ευρωπαϊκές ομάδες - οι συνεργατικές δραστηριότητες που κατέληγαν σε κοινά τελικά προϊόντα -Το κοινό τελικό σας προϊόν (λογοτεχνικό περιοδικό). Για όλους τους παραπάνω λόγους σας απονέμεται η Ετικέτα Ποιότητας για το έργο σας! Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στη δημιουργική σας πορεία! 
Με εκτίμηση, ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning."

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την άψογη συμπεριφορά τους και την ενεργό συμμετοχή τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος τους μαθητές του σχολείου μας Ασλάνογλου Γλυκερία-Ιω, Ζανγκ Υξίν, Κοκκίνη Αντωνία, Αυγουστάτο Γεράσιμο, Δαλεζίου Σοφία, Δάκα Ειρήνη, Φώσκολου Ζωή, Στεφανίδου Μαρία, Σουλαντίκα Θεοδώρα, Φιλίππου Μυρτώ, Χατζηκυριάκου Γλυκερία, Χατζηπαρασκευά Κατερίνα, Αθανασίου Παναγιώτα, Καλαμάκη Βασιλική, Καραμαλάκη Σοφία, Παπαγεωργίου ‘Αννα- Μαρία, Νικηφοράκη Σταματίνα, Μαστρογιάννη Ιωάννα, Μυλωνά Χρυσούλα, Νταλιπάι  Γιονάντα, Παρίση Βασιλική και Τσίρου Μαρία.