Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ
Οι μαθητές της Α΄τάξης του Γενικού Λυκείου Αναβύσσου συμμετείχαν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 σε διδακτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και οργανώθηκε από την καθηγήτρια Γεωργούση Ελένη, Θεολόγο και Φιλόλογο. Συγκεκριμένα, οι μαθητές αρχικά επισκέφτηκαν το ναό των Αγίων Θεοδώρων Αναβύσσου, όπου εκκλησιάστηκαν. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατήρησαν τα μέρη του ναού και συζήτησαν για τα στάδια της Θείας Λειτουργίας και τη σημασία τους.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη Μονή Βηθλεέμ στο Κορωπί, όπου τους υποδέχτηκαν οι μοναχές με μεγάλη χαρά και προθυμία να τους ξεναγήσουν και να συζητήσουν μαζί τους για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας της Μονής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Καθολικό της Μονής και το παρεκκλήσι με τις εξαιρετικές αγιογραφίες που έχουν φιλοτεχνήσει μοναχές της Μονής. Ακόμα, επισκέφτηκαν τα εργαστήρια της Μονής, όπου οι μοναχές ασχολούνται με την αγιογράφηση και το κέντημα και φτιάχνουν εντυπωσιακά εργόχειρα.
Τέλος, αφού τους προσφέρθηκε κέρασμα που με ιδιαίτερη επιμέλεια είχαν ετοιμάσει οι μοναχές, επέστρεψαν στο σχολείο ευχαριστημένοι με μοναδικές εμπειρίες από αυτήν την επίσκεψη σε ένα αξιόλογο θρησκευτικό μνημείο, που όπως δήλωσαν οι ίδιοι, τους μεταφέρει μακριά από την καθημερινότητα και τους φανερώνει έναν κόσμο καλοσύνης και γαλήνης που τους γεμίζει δύναμη και ελπίδα.
Φωτογραφίες από την επίσκεψη στη Μονή Βηθλεέμ
  Το Καθολικό της Μονής

 Άποψη των εργαστηρίων 

 Άποψη του περίβολου 

 
Οι μαθητές στο εσωτερικό του Καθολικού της Μονής

 Στο εργαστήριο της Μονής

 Εργόχειρο μοναχών

 Εργόχειρο μοναχών