Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΥΡΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ


           
        ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΤΟ ΛΥΡΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

                                 

   Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές της Α΄τάξης του τμήματος της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα» και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Γεωργούση Ελένη, επισκέφτηκαν το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά ένα κέντρο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών με το να φροντίζει για την ομαλή διαβίωσή τους καλύπτοντας τις ανάγκες τους και προσφέροντάς τους μια ζεστή οικογένεια που για διάφορους λόγους στερήθηκαν.
   Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1967 από 12 μοναχές και από το 1969 κι έπειτα, το ίδρυμα ευεργετήθηκε με τη σημαντική δωρεά του Καπτά- Μάρκου Λύρα. Τα παιδιά διαβιούν σε διώροφα σπίτια, όλα κτισμένα με δωρεές. Λειτουργούν 6 σπίτια που στεγάζουν 10 με 12 παιδιά το καθένα. Σε κάθε σπίτι μια μοναχή, που τα παιδιά αποκαλούν «μάνα», φροντίζει μια ομάδα παιδιών διαφόρων ηλικιών.
 Ειδικότερα, σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών που στερούνται γονέων είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή είτε γιατί έχουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
   Τους μαθητές του σχολείου μας υποδέχτηκαν κάποιες από τις μοναχές και τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου του Λυρείου συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους. Ακολούθησαν συγκινητικές στιγμές, καθώς οι μαθητές του Λυκείου Αναβύσσου πρόσφεραν δώρα στα παιδιά, συζήτησαν και έπαιξαν μαζί τους. Ακόμα, πρόσφεραν στο Ίδρυμα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν με τη συνδρομή μαθητών και καθηγητών του Λυκείου Αναβύσσου.
   Ύστερα, από αυτήν την πολύτιμη εμπειρία που απόκτησαν, αναχώρησαν με την υπόσχεση να επιστρέψουν σύντομα για να επισκεφτούν και πάλι τους μικρούς φίλους τους.